Getty Images
Een lekker snelle en makkelijke salade. Maar wel super gezond!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 4 halve walnoten
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 venkel
- 1 bos radijs
Bereiding
- Wrijf de walnoten fijn en roer er de olie door.
- Klop het met 1 eetlepel water, citroensap, de mosterd en wat peper tot een sausje.
- Was de venkel en de radijs. Bewaar het fijne venkelgroen.
- Snijd de stelen en de onderste schijf van de venkel en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken.
- Snijd de radijs in plakjes.
- Meng de saus door de groente en garneer met het venkelgroen.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
135kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
4 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum