Venkel-radijssalade

salade
Getty Images

Een lekker snelle en makkelijke salade. Maar wel super gezond!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 4 halve walnoten
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 venkel
  • 1 bos radijs

Bereiding

  1. Wrijf de walnoten fijn en roer er de olie door.
  2. Klop het met 1 eetlepel water, citroensap, de mosterd en wat peper tot een sausje.
  3. Was de venkel en de radijs. Bewaar het fijne venkelgroen.
  4. Snijd de stelen en de onderste schijf van de venkel en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken.
  5. Snijd de radijs in plakjes.
  6. Meng de saus door de groente en garneer met het venkelgroen.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

 

 

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum