Venkelsalade met geitenkaas

Getty Images

Venkel van de grill! Lekker met gebakken reepjes kip een aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1-2 venkelknollen
  • Citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Dille (vers of diepvries)
  • Schaaltje veldsla, rucola, waterkers of andere sla
  • 50 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Was de venkel en snijd de stelen met groen en de onderste schijf er af. Schaaf de venkel in hele dunne plakken.
  2. Verwarm een grillpan en gril de venkel zacht en licht bruin.
  3. Meng er wat citroensap, de olijfolie, dille en peper door. Laat de venkel afkoelen.
  4. Leg de gewassen en droge sla op een platte schaal en schep de venkel er op. Verkruimel de geitenkaas er over.

Menusuggestie

Lekker met gebakken reepjes kip en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  •     200 gram kipfilet
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum