Getty Images
Een heerlijk gerecht met een visfilet naar keuze. In combinatie met pesto is dit een lekker recept om uit te proberen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- Stukje prei
- 6 kerstomaatjes
- 2 stukken visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis, pangasius, tilapia
- 1 eetlepel pesto
Bereiding
- Snijd het stukje prei in de lengte in tweeën. Was de prei onder stromend water. Snijd de prei in dunne halve ringen.
- Was de kerstomaatjes en snijd ze in tweeën.
- Leg 2 stukken aluminiumfolie klaar. Verdeel de prei hierover.
- Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg de vis op de prei.
- Bestrijk de vis met de pesto en verdeel er de halve tomaatjes over.
- Vouw de pakketjes goed dicht.
- Breng een bodempje water in een grote pan aan de kook. Leg de pakketjes in de pan en laat de vis met een deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar worden.
- Laat de vis eventueel op de barbecue gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Pesto: gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.
Voedingswaarden
Energie
160kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
1 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
560 milligram
Bron
- Voedingscentrum