Vis met tapenade

Getty Images

Vis met een lekker korstje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 5 gepelde amandelen
  • 1 eetlepel tomatentapenade
  • 2 stukken meervalfilet of tilapia

Bereiding

  1.     Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood.
  2.     Hak of maal de amandelen fijn.
  3.     Meng de amandel- en broodkruimels door de tapenade.
  4.     Bestrooi de vis met peper en leg de stukken naast elkaar in een ovenvaste schaal.
  5.     Bestrijk de vis met het tapenademengsel.
  6.     Laat de vis in de magnetron op half vermogen in 3-4 minuten gaar worden. Laat de vis nog 2 minuten nagaren.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

    500 gram broccoli
    6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.
 

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
930 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum