Viskoekjes

Getty Images

Op een bedje van sperziebonen, champignons en ui.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 1 blik tonijn in water
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 2 takjes peterselie
  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 2 volkoren beschuiten
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  2. Maak de ui schoon. Snijd een stukje ui heel fijn en de rest in snippers.
  3. Laat de tonijn uitlekken.
  4. Meng de tonijn met de fijn gesneden ui en 1 kleine gare aardappel en maak dit op smaak met de citroenschil, fijn geknipte peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
  5. Maak de beschuiten fijn.
  6. Vorm van het vismengsel 4 platte schijven en wentel ze door het beschuitkruim.
  7. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
  8. Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten heet en bruin.
  9. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  12. Geef de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
800 milligram
Auteur