Getty Images
Op een bedje van sperziebonen, champignons en ui.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 (rode) ui
- 1 blik tonijn in water
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 2 takjes peterselie
- 150 milliliter halfvolle melk
- 2 volkoren beschuiten
- 400 gram sperziebonen
- 100 gram champignons
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Maak de ui schoon. Snijd een stukje ui heel fijn en de rest in snippers.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Meng de tonijn met de fijn gesneden ui en 1 kleine gare aardappel en maak dit op smaak met de citroenschil, fijn geknipte peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
- Maak de beschuiten fijn.
- Vorm van het vismengsel 4 platte schijven en wentel ze door het beschuitkruim.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten heet en bruin.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Geef de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
800 milligram