Visovenschotel met aardappelen

Getty Images

Een ovenschotel met vis. Lekker met doperwtjes met salie.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 200 gram visfilet (bijv. kabeljauw)
  • 1 dl kookroom light
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 theelepel bouillonpoeder

Bereiding

  1.     Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
  2.     Verwarm de oven voor op 175° C.
  3.     Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4.     Snijd de aardappelen in plakken en leg de helft in een ovenvaste schaal. Verdeel de preiringen er over.
  5.     Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de prei.
  6.     Dek dit af met de rest van de aardappelen.
  7.     Meng de room met de wijn en het bouillonpoeder en giet dit over de aardappelen.
  8.     Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.

Menusuggestie

Lekker met doperwtjes met salie.

Hiervoor heb je nodig...

350 gram doperwten (vers of diepvries)
6 blaadjes salie
 

Extra informatie

Allergie info:

Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum