Vissoep

vissoep
Getty Images

Een lekker soepje voor twee personen. Na een kwartiertje kunt u dit gerecht met een stukje stokbrood serveren. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 2½ dl visbouillon
  • 1 klein blikje doperwtjes
  • 200 gram kabeljauwfilet of andere vis
  • 50 gram garnalen
  • Peterselie

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paprika in blokjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  4. Bak de paprika kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de visbouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Laat de doperwtjes uitlekken.
  7. Snijd de vis in stukjes en meng ze door de soep.
  8. Roer de garnalen en de doperwtjes er door. Laat de vis in een paar minuten gaar worden.
  9. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  10. Roer de peterselie door de soep.


Menusuggestie: Lekker met bruin stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 8 sneetjes bruin stokbrood


Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
255kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum