Getty Images
Vandaag staat op het menu: vissoep met rouille. Ook lekker met bruin (stok)brood. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sneetje volkorenbrood
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- ½ kleine rode paprika
- 1 ui
- 100 gram wortelen
- 200 gram broccoli
- 100 gram peultjes
- 100 gram doperwten (diepvries of blikje)
- 1 vleestomaat
- 1 eetlepel olie
- 2½ dl visbouillon (van tablet)
- 2½ dl tomatensap
- 250 gram visfilet (bijv. koolvis)
Bereiding
- Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
- Week het brood in 1 eetlepel water, de tomatenketchup en de olie.
- Maak de knoflook schoon.
- Verwijder van de peper de pitjes.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper en de paprika in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
- Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui met peper en pers een teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de groente toe met de bouillon en het tomatensap. Laat dit 5 minuten koken.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
- Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 5 minuten zacht koken.
- Besmeer sneetjes brood met de rouille en eet dit bij de soep.
Menusuggestie
Lekker met bruin (stok)brood.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 sneetjes bruin stokbrood
Ingrediënten over?
Bewaar een geopend pak tomatensap maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van het tomatensap als pittig drankje met wat Tabasco en klein gesneden basilicum.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum