Getty Images
Genieten van de rijkdommen van de zee.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 -15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 2 ansjovisfiletjes
- 2 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 laurierblad
- 150 gram visfilet, bijv. koolvis
- 75 gram hollandse garnalen
- 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- Provençaalse kruiden
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
- Bak de groente in de olie in een soeppan.
- Voeg de tomatenblokjes met het sap, 2 dl water, de halve bouillontablet en het laurierblad toe. Breng dit aan de kook en laat dit ca. 5 minuten koken.
- Snijd de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
- Meng de stukjes vis, de garnalen en de uitgelekte zwarte bonen door de soep en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
- Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Verwijder het laurierblad.
Ingrediënten over?
Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Past in dieet
- Caloriearm
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2700 milligram
Bron
- Voedingscentrum