Vissoep met zwarte boontjes

Getty Images

Genieten van de rijkdommen van de zee.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 -15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 2 ansjovisfiletjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 laurierblad
  • 150 gram visfilet, bijv. koolvis
  • 75 gram hollandse garnalen
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Bak de groente in de olie in een soeppan.
  4. Voeg de tomatenblokjes met het sap, 2 dl water, de halve bouillontablet en het laurierblad toe. Breng dit aan de kook en laat dit ca. 5 minuten koken.
  5. Snijd de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
  6. Meng de stukjes vis, de garnalen en de uitgelekte zwarte bonen door de soep en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
  7. Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Verwijder het laurierblad.

Ingrediënten over?

Garnalen:

Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum