Getty Images
Met ham als geheim ingrediënt. Geschikt voor twee personen en na een half uurtje samen genieten. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 100 gram kerstomaatjes
- 4 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 50 gram ham
- 150 gram tartaar
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl bouillon
Bereiding
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
- Was de tomaatjes.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Hak de ham heel fijn.
- Maak het tartaar aan met de ham, de sjalot, de knoflook, de kruiden en wat peper.
- Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes een half uur in de koelkast opstijven.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Bak de kerstomaatjes even mee. Voeg de bouillon toe en stoof de balletjes in 10 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met bleekselderij en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram bleekselderij
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum