Vleesballetjes met voorjaarskruiden

vleesballetjes
Getty Images

Met ham als geheim ingrediënt. Geschikt voor twee personen en na een half uurtje samen genieten. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 50 gram ham
  • 150 gram tartaar
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl bouillon

Bereiding

  1. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
  2. Was de tomaatjes.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Hak de ham heel fijn.
  5. Maak het tartaar aan met de ham, de sjalot, de knoflook, de kruiden en wat peper.
  6. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes een half uur in de koelkast opstijven.
  7. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  8. Bak de kerstomaatjes even mee. Voeg de bouillon toe en stoof de balletjes in 10 minuten gaar.


Menusuggestie

Lekker met bleekselderij en aardappelen.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram bleekselderij
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
195kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum