Vleesrolletjes

schnitzel
Getty Images

Een heerlijke schnitzel met ham en koriander. Even bakken in de pan en u kunt genieten van een simpel, maar smakelijk gerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 varkensschnitzels
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 6 takjes koriander
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl droge witte wijn

Bereiding

  1. Bestrooi de schnitzels aan een kant met peper en een beetje zout en aan de andere kant alleen met peper.
  2. Leg op deze kant een plakje rauwe ham.
  3. Was de koriander en knip het kruid over het vlees.
  4. Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de rolletjes aan alle kanten bruin. Laat de rolletjes in 20 minuten gaar worden.
  6. Neem ze uit de pan en giet de wijn in de pan.
  7. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken.


Tip: Lekker met spinazie en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 750 gram spinazie
  • 6 kleine aardappelen
     

Voedingswaarden

Energie 
230kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum