Vleesspiesjes

Getty Images

Genieten tot in de late uurtjes!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 3 takjes peterselie
  • 150 gram tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 25 gram ham (dikke plak)
  • 2 sneetjes volkorenbrood

Bereiding

  1.     Laat de houten satéprikkers een half uur in koud water weken.
  2.     Was de peterselie en knip of snijd het kruid klein.
  3.     Warm de grill voor.
  4.     Maak de tartaar aan met de peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het paneermeel en peper.
  5.     Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte.
  6.     Snijd de plak ham en het brood in blokjes.
  7.     Rijg aan 6 houten satéprikkers om en om gehaktworstjes, ham en brood.
  8.     Bak de spiesjes onder de hete grill of op de barbecue in ca. 10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met tomaten met radijs en aardappelsalade.

Hiervoor heb je nodig...

  •     3 tomaten
  •     1 bosje radijs
  •     1 eetlepel olie
  •     2 eetlepels bieslook
  •     azijn
  •     300 gram aardappelsalade

Ingrediënten over?

Brood:
Vries brood direct na aankoop in dagporties in. Het is zo 1 maand houdbaar.
 

Voedingswaarden

Energie 
255kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1020 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum