Getty Images
Een heerlijk nagerecht! Snel en makkelijk op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 gedroogde pruimen
- 2 gedroogde abrikozen
- 3 dl dubbeldrank kersen/ aardbeien light
- stukje pijpkaneel
- 2 theelepels maizena
- 1 peer
- 2 eetlepels (magere griekse yoghurt)
Bereiding
Bereiding
- Was de pruimen en de abrikozen en verwijder de eventuele pitten. Halveer de pruimen en snijd de abrikozen in reepjes.
- Breng de dubbeldrank met een stukje pijpkaneel aan de kook. Kook de pruimen en de abrikozen hierin 5 minuten.
- Bind het vocht licht met de aangemengde maïzena.
- Schil de peer en snijd het in blokjes. Doe dit bij de rest van het fruit.
- Laat de soep afkoelen en verwijder het stukje pijpkaneel.
- Garneer de vruchtensoep met een schepje (Griekse) yoghurt.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een kalfslapje met limoensaus, snijboontjes en volkoren penne met gebakken champignons.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak een smoothie met yoghurt.
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
30 milligram
Bron
- Voedingcentrum