Getty Images
Een fris dessert met limoen en appel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 limoen
- 1 eetlepel suiker
- 2 appels (bijv. jonagold)
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 snufje kaneel
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Boen de limoen goed schoon en snijd heel dun de schil er af.
- Snijd de schil in reepjes.
- Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in dunne plakken.
- Snijd de plakken in vieren.
- Breng een paar lepels water aan de kook met het limoensap, de reepjes schil, een deel van de stukjes limoen en de suiker.
- Laat dit 10 minuten zacht trekken.
- Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.
- Meng de basterdsuiker met wat kaneel en rol de appels hier door.
- Plaats de appels in een schaaltje.
- Druk wat stukjes limoen in de holtes en voeg de rest van de basterdsuiker toe.
- Laat de appels in 20 minuten zacht worden. Schep het limoensausje er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensvleescurry met aubergine en zilvervliesrijst.
Voedingswaarden
Energie
130kcal
Eiwit
0 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum