Warme appel met limoen

Getty Images

Een fris dessert met limoen en appel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 appels (bijv. jonagold)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 snufje kaneel

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Boen de limoen goed schoon en snijd heel dun de schil er af.
  3. Snijd de schil in reepjes.
  4. Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in dunne plakken.
  5. Snijd de plakken in vieren.
  6. Breng een paar lepels water aan de kook met het limoensap, de reepjes schil, een deel van de stukjes limoen en de suiker.
  7. Laat dit 10 minuten zacht trekken.
  8. Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.
  9. Meng de basterdsuiker met wat kaneel en rol de appels hier door.
  10. Plaats de appels in een schaaltje.
  11. Druk wat stukjes limoen in de holtes en voeg de rest van de basterdsuiker toe.
  12. Laat de appels in 20 minuten zacht worden. Schep het limoensausje er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensvleescurry met aubergine en zilvervliesrijst.

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
0 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum