Getty Images
Lekkere kip!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 2 bosuitjes
- 50 gram waterkers
- 200 gram kipfilet
- ½ avocado
- 1 eetlepel olie
- 1-2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- Citroensap
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
- Trek het vel van de avocado en snijd het stuk in dunne plakken.
- Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
- Bak de kip in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
- Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
- Druppel er wat citroensap over.
Menusuggestie
Lekker met geroosterde repen Turks brood.
Hiervoor heb je nodig...
½ Turks brood
Ingrediënten over?
Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.
Voedingswaarden
Energie
350kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
190 milligram
Bron
- Voedingscentrum