Getty Images
Met avocado, bosuitjes en waterkers
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 2 bosuitjes
- 50 gram waterkers
- 200 gram kipfilet
- ½ avocado
- 1 eetlepel olie
- 1-2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- Citroensap
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
- Trek het vel van de avocado en snijd het stuk in dunne plakken.
- Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
- Bak de kip in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
- Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
- Druppel er wat citroensap over.
Menusuggestie
Lekker met geroosterde repen volkorenbrood
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneden volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum