Warme koolsalade

Getty Images

Heerlijk met spekjes!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 5 jeneverbessen
  • 500 gram spitskool
  • (wijn) azijn

Bereiding

Bereiding

  1. Bak het ontbijtspek in een wok of braadpan langzaam bruin en knapperig. Kneus de jeneverbessen.
  2. Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
  3. Neem het spek uit de pan en verkruimel het.
  4. Zet de pan op hoog vuur en roerbak hierin de reepjes kool met de jeneverbessen heel kort.
  5. Neem de pan van het vuur en maak de groente op smaak met peper en wat azijn. Schep de spekkruimels erdoor.

Menusuggestie

Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 rundertartaartjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Ontbijtspek:
Bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.

 

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
740 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum