Warme paddenstoelensalade met sinaasappeldressing

Getty Images

Hollands met een twist

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 2 sneetjes maïsbrood
  • 50 gram mager rookspek
  • 1 sjalotje
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram shii-takes
  • 1 sinaasappel
  • Rozemarijn

Bereiding

  1. Rooster het brood goudbruin en snijd het in reepjes.
  2. Snijd het rookspek in smalle reepjes en bak ze in een koekenpan langzaam bruin en knapperig.
  3. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  4. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd ze in vieren of in repen.
  5. Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp wat van de schil af. Snijd 2 dunne plakken van de sinaasappel, halveer ze en houd ze apart. Pers de rest van de sinaasappel uit.
  6. Bak het sjalotje met het spek mee glazig.
  7. Draai het vuur hoog en bak in een paar minuten de paddenstoelen gaar. Maak het gerecht op smaak met wat peper, klein geknipte rozemarijn, wat geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap.
  8. Verdeel de paddenstoelen over 4 borden en garneer met een half plakje sinaasappel. Leg er reepjes geroosterd brood bij.

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum