Getty Images
Hollands met een twist
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15
Ingrediënten
- 2 sneetjes maïsbrood
- 50 gram mager rookspek
- 1 sjalotje
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 100 gram shii-takes
- 1 sinaasappel
- Rozemarijn
Bereiding
- Rooster het brood goudbruin en snijd het in reepjes.
- Snijd het rookspek in smalle reepjes en bak ze in een koekenpan langzaam bruin en knapperig.
- Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd ze in vieren of in repen.
- Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp wat van de schil af. Snijd 2 dunne plakken van de sinaasappel, halveer ze en houd ze apart. Pers de rest van de sinaasappel uit.
- Bak het sjalotje met het spek mee glazig.
- Draai het vuur hoog en bak in een paar minuten de paddenstoelen gaar. Maak het gerecht op smaak met wat peper, klein geknipte rozemarijn, wat geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap.
- Verdeel de paddenstoelen over 4 borden en garneer met een half plakje sinaasappel. Leg er reepjes geroosterd brood bij.
Voedingswaarden
Energie
130kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum