Getty Images
Een heerlijk gerecht dat snel en gemakkelijk op tafel staat. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- Part pompoen
- 1 prei
- 1 winterwortel
- Stukje knolselderij
- Stukje groene kool
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml groentebouillon met minder zout
- 3 sneetjes volkorenbrood
- 1 handje walnoten of hazelnoten
- 10 blaadjes basilicum
- 1 klein potje witte bonen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de prei in ringen, de wortel in halve plakjes, de knolselderij in blokjes, de groene kool in repen en 1 teentje knoflook in snippers.
- Verwarm de olijfolie en bak hierin de prei, de knolselderij en de snippers knoflook een paar minuten.
- Voeg de blokjes pompoen en de wortel toe en schenk de bouillon er bij. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
- Rooster 1 sneetje volkorenbrood bruin en bros.
- Maal het geroosterde brood met het overgebleven teentje knoflook, de noten en de basilicum tot grove korrels.
- Rooster de rest van het brood goudbruin.
- Roer de groene kool en de uitgelekte en afgespoelde witte bonen door de soep. Laat de soep nog 5 minuten koken.
- Strooi aan tafel de kruimels over de soep en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Pompoen of knolselderij: dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen of knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een soep of rooster stukken pompoen met andere groentesoorten in de oven of in een grillpan. Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
25 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum