Winterposteleinsalade

Getty Images

Heerlijke saladevariatie met sinaasappel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 250 gram winterpostelein
  • 2 sinaasappels
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Kook de doperwtjes gaar en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de groente en laat het goed uitlekken.
  3. Pers een halve sinaasappel uit. Schil de rest van de sinaasappels en snijd ze in blokjes.
  4. Maak een dressing van het sinaasappelsap met de mosterd en de olie.
  5. Meng de doperwtjes, de blokjes sinaasappel en de dressing door de postelein.
  6. Strooi er de kappertjes over.
  7. Vervang de winterpostelein eventueel door in reepjes gesneden Chinese kool.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte varkensvleesreepjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensfiletreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Kappertjes: gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum