Getty Images
Vandaag staat op het menu: winterse bonensoep. Lekker met volkorenbrood. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- Stuk knolselderij (ca. 200 gram)
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel currypasta (pot)
- 1 teentje knoflook
- 1/3 groentebouillontablet
- 1 blikje of kleine pot maïs
- 1 klein blik of kleine pot bruine bonen
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en roerbak hierin de ui, de prei en de knolselderij met de currypasta tot het gaat geuren.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg ½ l water toe met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
- Kook de knolselderij gaar.
- Laat de mais en de bruine bonen uitlekken.
- Voeg de gezeefde tomaten, de mais en de bruine bonen toe en warm het geheel goed door.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneden volkorenbrood
Ingrediënten over?
Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep.
Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
320kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
15 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum