Getty Images
Genieten van deze warme ovenschotel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 175 gram zilvervliesrijst
- 400 gram prei
- 150 gram (kastanje)champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- 3 eieren
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 150 gram halfvolle kwark
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Roerbak de prei kort in de margarine.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roerbak de champignons kort mee.
- Neem de pan van het vuur en maak het mengsel op smaak met peper en tijm.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Roer de eidooiers met de geraspte citroenschil door de kwark.
- Meng de prei met champignons en het kwarkmengsel door de rijst.
- Spatel er de eiwitten door.
- Schep dit in een ovenvaste schaal.
- Laat het gerecht in de oven in 30 minuten heet worden en bruin kleuren.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum