Getty Images
Een klassieker met witlof en walnoten, smullen maar!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 krop radicchio of roodlof
- 1 struikje witlof
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bosuitje
- 100 gram geschaafde rode kool
- ± 2 eetlepels azijn
- Honing
- 1 eetlepel olie
- 8 halve walnoten
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Scheur de radicchiobladen in stukken.
- Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
- Meng de groente in een kom.
- Maak een dressing van de azijn, peper, wat honing en de olie.
- Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
- Meng de dressing er door.
Menusuggestie
Lekker met een gevulde karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- Gevulde karbonade
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum