Getty Images
Witlof onder een goudbruin dakje van kaas. Na een half uurtje kunt u samen genieten van dit gezonde gerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram witlof
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper
- 1 eetlepel olie
- 3 eieren
- 2 eetlepels belegen 30+ kaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Gebruik voor het gerecht een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
- Maak het witlof schoon en snijd de stronkjes in smalle repen.
- Snijd de knoflook klein.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
- Roerbak het witlof met de knoflook en de peper in de olie in een paar minuten zacht.
- Neem de pan van het vuur.
- Klop de eieren los en schenk dit over de groente.
- Strooi de geraspte kaas er over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met krielaardappeltjes met peterselie.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram krielaardappeltjes
- 3 takjes peterselie
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum