Witlof-frittata

frittata
Getty Images

Witlof onder een goudbruin dakje van kaas. Na een half uurtje kunt u samen genieten van dit gezonde gerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram witlof
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Gebruik voor het gerecht een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
  3. Maak het witlof schoon en snijd de stronkjes in smalle repen.
  4. Snijd de knoflook klein.
  5. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
  6. Roerbak het witlof met de knoflook en de peper in de olie in een paar minuten zacht.
  7. Neem de pan van het vuur.
  8. Klop de eieren los en schenk dit over de groente.
  9. Strooi de geraspte kaas er over.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.


Menusuggestie

Lekker met krielaardappeltjes met peterselie.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 3 takjes peterselie

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum