Witte bonenchili

Getty Images

Een recept met witte bonen dat je zo heet kunt maken als je zelf wilt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 doorregen varkensvlees, bijv. schouderkarbonade
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rijpe tomaten
  • 1 kleine rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1 klein blik grote witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 6 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukken. Maak het pepertje schoon en snijd het klein.
  3. Bak het vlees in de hete olie bruin.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de peper kort mee.
  5. Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de stukken tomaat toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
  6. Meng er de uitgelekte en afgespoelde witte bonen door en warm ze mee.
  7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  8. Snijd de limoen in partjes.
  9. Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.

Menusuggestie

Lekker met ijsbergsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • IJsbergsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 sjalotje
  • Azijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten over?

Koriander: wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
 

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum