Getty Images
Een recept met witte bonen dat je zo heet kunt maken als je zelf wilt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 doorregen varkensvlees, bijv. schouderkarbonade
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram rijpe tomaten
- 1 kleine rode peper
- 2 eetlepels olie
- ¼ theelepel chilipoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 1 klein blik grote witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 6 takjes koriander
- 1 limoen
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukken. Maak het pepertje schoon en snijd het klein.
- Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Fruit de ui, de knoflook en de peper kort mee.
- Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de stukken tomaat toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
- Meng er de uitgelekte en afgespoelde witte bonen door en warm ze mee.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Snijd de limoen in partjes.
- Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.
Menusuggestie
Lekker met ijsbergsla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- IJsbergsla
- 1 bosje radijs
- 1 sjalotje
- Azijn
- 1 eetlepel olijfolie
Ingrediënten over?
Koriander: wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum