Witte bonensalade met citroen en koriander

Getty Images

Vandaag op het menu: een heerlijk witte bonensalade met citroen en koriander. Dit vegetarische recept is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Laat de salade langzaam op smaak komen.

Ingrediënten

  • 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 6 takjes koriander
  • 250 gram kerstomaatjes
  • (ijsberg)slabladen

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken.
  2. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit.
  3. Maak de ui en de bleekselderij schoon.
  4. Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes.
  5. Maak een dressing van citroensap, de olie, de komijn, de koriander, wat peper en zout en eventueel een mespunt suiker.
  6. Meng de dressing, de ui en de bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  7. Was de koriander en de tomaatjes.
  8. Snijd de koriander in reepjes en halveer de tomaatjes.
  9. Meng de groente door de bonen.
  10. Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bonensalade er op.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 450 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 45 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 30 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum