Getty Images
Vandaag op het menu: een heerlijk witte bonensalade met citroen en koriander. Dit vegetarische recept is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Laat de salade langzaam op smaak komen.
Ingrediënten
- 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 6 takjes koriander
- 250 gram kerstomaatjes
- (ijsberg)slabladen
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken.
- Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit.
- Maak de ui en de bleekselderij schoon.
- Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes.
- Maak een dressing van citroensap, de olie, de komijn, de koriander, wat peper en zout en eventueel een mespunt suiker.
- Meng de dressing, de ui en de bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
- Was de koriander en de tomaatjes.
- Snijd de koriander in reepjes en halveer de tomaatjes.
- Meng de groente door de bonen.
- Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bonensalade er op.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 450 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 45 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 30 gram |
Bron
- Voedingscentrum