Getty Images
Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren pasta, bijv. schelpjes
- 1 ui
- 1 gele en 1 groene paprika
- 1 kleine aubergine
- 2 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 merquesworstjes of andere pittige runderworstjes
Bereiding
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de paprika’s in repen en de aubergine in blokjes. Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de paprika en de aubergine enkele minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus een paar minuten pruttelen. Knip of snijd de worstjes in stukjes en laat ze in de saus gaar worden.
- Maak de saus op smaak met peper en weinig zout en meng de gare pasta door de saus.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 645 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 5 gram |
Vezels | 15 gram |
Zout | 1,58 gram |
Bron
- Voedingscentrum