Getty Images
Indonesisch hoogstandje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine aardappel
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram mager rundergehakt
- Nootmuskaat
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 kruidnagels
Bereiding
1. Schil de aardappel en kook hem gaar. Laat de aardappel afkoelen.
2. Warm de oven voor op 175° C.
3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
4. Maak het gehakt aan met de fijngemaakte aardappel, de ui, de knoflook, peper en wat nootmuskaat.
5. Druk het gehakt in een ovenvaste schaal.
6. Schenk er de ketjap op en steek de kruidnagels erin.
7. Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
365kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
1 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum