Een heerlijk soepje met wortel, linzen en andere groenten. Ook lekker met een sneetje bruin brood. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1-2 (winter)wortels (ca. 400 gram)
- 3 stengels bleekselderij
- ½-1 spaanse peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen koriander
- 150 gram rode linzen
- 6 dl groentebouillon
- 1 laurierblad
- 8 takjes koriander
Bereiding
1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
3. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
4. Snijd de peper in ringetjes.
5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
6. Voeg de wortel, de komijn en de koriander toe en fruit dit even mee.
7. Was de linzen in een zeef.
8. Voeg de linzen, de bouillon en het laurierblad toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
9. Verwijder het laurierblad en houd eventueel een paar lepels van de soep achter.
10. Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender. Roer de achtergehouden lepels soep er door en warm goed door.
11. Garneer de soep met kleingesneden koriander.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum