Getty Images
Een echt herfstbrood!
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram wortelen, geraspt
- 150 gram volkorenbloem
- 250 gram volkorenmeel
- 7 gram gist
- 60 gram ongezouten noten, fijngehakt
- 50 gram pompoenpitten, fijngehakt (+ een beetje voor de garnering)
- 35 gram havermout
- 250 milliliter lauw water
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Mix alle droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de wortelen, het honing en het water toe. Kneed alles tot een mooie, plakkerige bal.
- Doe de bal in een kom, dek deze af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
- Kneed het deeg daarna nog even door en maak er een mooie ronde vorm van.
- Leg dit op een bakplaat met bakpapier.
- Strooi er wat pompoenpitten overheen en besprenkel met een beetje water.
- Bak het brood 40 tot 50 minuten in de oven.