Wortelsalade

wortelsalade
Getty Images

Een gezonde mix van grof geraspte wortel en appel met rozijnen. Binnen een half uurtje gereed en klaar om geserveerd te worden. Geniet ervan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 dl appelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 400 gram wortelen
  • 1 kleine appel

Bereiding

  1. Was de rozijnen en week ze ½ uur in het appelsap met citroensap.
  2. Giet de rozijnen in een zeef en vang het vocht op.
  3. Maak van het vocht met de mosterd een dressing.
  4. Schrap de wortelen en rasp ze grof.
  5. Schil de appel en rasp hem grof.
  6. Meng alles door elkaar.


Menusuggestie:
Lekker met gebakken wijting en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 stukken gebakken wijting
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum