Getty Images
Een heerlijke wrap met groente en waarin bonen de hoofdrol spelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 groene of gele paprika
- 1 klein blikje maïs (uitlekgewicht ca. 120 gram)
- 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
- 1 eetlepel olie
- ½ blik gepelde tomaten
- 2 eetlepels reepjes jalapeñopepers (pot)
- 1 dl groentebouillon
- ½ komkommer
- ½ bosje koriander
- 1 teentje knoflook
- ½ dl halfvolle of magere yoghurt
- 4 meergranen tortilla wraps
Bereiding
- Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Bak de paprika kort mee.
- Voeg de maïs, de kidneybonen, de blokjes tomaat en de reepjes jalapeñopepers toe en giet er de bouillon bij. Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
- Was de halve komkommer en schaaf het stuk in dunne plakjes.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Pers het teentje knoflook uit boven een schaal en klop er de yoghurt, de helft van de koriander en wat peper door.
- Warm de wraps op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak het chilimengsel op smaak met de rest van de koriander.
- Verdeel de plakjes komkommer, het chilimengsel en de yoghurtsaus over de wraps en rol ze op.
Ingrediënten over?
Gepelde tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Voedingswaarden
Energie
680kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
95 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum