Getty Images
Goudbruin gepaneerd met couscous
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 1 dl droge witte wijn of bouillon
- 50 gram snelkook couscous
- 2 zalmfilets
- 1 ei (alleen het eiwit wordt gebruikt)
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Breng de wijn met wat peper of de bouillon aan de kook en giet dit over de couscous.
- Roer met een vork de couscous los en laat het 5 minuten wellen.
- Bestrooi de zalm met peper.
- Splits het ei. De eidooier wordt verder niet gebruikt. Klop het eiwit los en haal de zalm er doorheen.
- Wentel daarna de vis door de couscous tot de filets er helemaal mee bedekt zijn.
- Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal.
- Bak de vis in de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon, raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
340kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum