Zalm-preischotel

Getty Images

Met een heerlijk goudbruin dakje van puree.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 600 gram prei
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ citroen
  • ± 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
  3. Kook de prei in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  4. Snijd de zalm in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de zalm in de margarine gaar.
  6. Maak op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.
  7. Maak van de gare aardappelen met peper, de hete melk en wat nootmuskaat een puree.
  8. Schep de prei in een ovenvaste schaal met daarop de zalm.
  9. Dek af met de aardappelpuree.
  10. Geef de aardappelpuree eventueel een bruin korstje onder de hete grill.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Halve citroen: bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum