Getty Images
Met een heerlijk goudbruin dakje van puree.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 600 gram prei
- 200 gram zalmfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ citroen
- ± 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
- Kook de prei in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Snijd de zalm in smalle repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de zalm in de margarine gaar.
- Maak op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.
- Maak van de gare aardappelen met peper, de hete melk en wat nootmuskaat een puree.
- Schep de prei in een ovenvaste schaal met daarop de zalm.
- Dek af met de aardappelpuree.
- Geef de aardappelpuree eventueel een bruin korstje onder de hete grill.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve citroen: bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum