Getty Images
Ideaal voor de luie chef!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel (bataat)
- 1 flinke winterwortel
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel currypasta
- 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 2 eetlepels kokosmelk
- Stukje limoenschil + limoensap
- 6 takjes koriander of selderij
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
- Fruit de prei in de olie met de currypasta zacht.
- Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
- Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en kleingesneden koriander of selderij.
Ingrediënten over?
Kokosmelk: bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
20 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum