Getty Images
Een heerlijke vegetarische stamppot met zoete aardappel. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel (bataat)
- 2 kleine aardappelen
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 1 struikje andijvie (300 gram)
- 1 dl halfvolle melk
- 1 eetlepel chilisaus
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers. Fruit de uien en de knoflook in de margarine op heel laag vuur zacht.
- Voeg de vegetarische reepjes toe en bak ze mee.
- Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
- Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
- Meng er de uien met vegetarische reepjes en de andijvie door.
- Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper en chilisaus.
Ingrediënten over?
Chilisaus: bewaar een fles chilisaus altijd in de koelkast. De saus is ongeveer 9 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1460 milligram
Bron
- Voedingscentrum