Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Getty Images

Een heerlijke vegetarische stamppot met zoete aardappel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel (bataat)
  • 2 kleine aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 struikje andijvie (300 gram)
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel chilisaus

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers. Fruit de uien en de knoflook in de margarine op heel laag vuur zacht.
  3. Voeg de vegetarische reepjes toe en bak ze mee.
  4. Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
  5. Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
  6. Meng er de uien met vegetarische reepjes en de andijvie door.
  7. Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper en chilisaus.

Ingrediënten over?

Chilisaus: bewaar een fles chilisaus altijd in de koelkast. De saus is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1460 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum