Getty Images
Vandaag staat een mals kippetje op het menu met zoetzure saus. Nog lekkerder met geroerbakte witte kool en zilvervliesrijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels tomatenketchup
- Ca. 1 eetlepel chilisaus
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kippenbouten aan alle kanten bruin.
- Fruit de ui mee goudbruin.
- Voeg de azijn en de basterdsuiker toe en laat de suiker smelten.
- Voeg de tomatenketchup en chilisaus toe en stoof de kip met een deksel op de pan in 50 minuten verder gaar.
- Voeg eventueel wat water toe als de saus gaat aanzetten.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte witte kool en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram witte kool
- 1 eetlepel olie
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenketchup
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
350kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum