Zoetzure kip

Getty Images

Vandaag staat een mals kippetje op het menu met zoetzure saus. Nog lekkerder met geroerbakte witte kool en zilvervliesrijst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • Ca. 1 eetlepel chilisaus

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de kippenbouten aan alle kanten bruin.
  4. Fruit de ui mee goudbruin.
  5. Voeg de azijn en de basterdsuiker toe en laat de suiker smelten.
  6. Voeg de tomatenketchup en chilisaus toe en stoof de kip met een deksel op de pan in 50 minuten verder gaar.
  7. Voeg eventueel wat water toe als de saus gaat aanzetten.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte witte kool en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram witte kool
  • 1 eetlepel olie
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenketchup
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
350kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum