Getty Images
Rode bietjes zijn ook lekker in een lunchsalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 500 gram gare rode bietjes
- ½ sjalotje
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel azijn
- ½ theelepel anijszaadjes
Bereiding
- Snijd de uiteinden van de bietjes en stroop het vel er af. Snijd de bietjes in dunne parten.
- Snijd het stukje sjalot heel klein.
- Meng de sjalot, de olie, de azijn en wat peper door de parten biet.
- Plet met een groot mes de anijszaadjes. Meng de anijs door de bietjes.
- Voeg eventueel nog wat azijn toe.
Menusuggestie
Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Sjalot: verpak een halve sjalot in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
7 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum