Zomerfruitcooler

Getty Images

Een fruitig nagerecht, perfect voor een zwoele zomeravond!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram frambozen
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram rode bessen, bosbessen of blauwe bessen
  • 1 dl druivensap
  • 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs
  • 1 eetlepel honing
  • 4 ijsklontjes

Bereiding

  1. Was het fruit, houd twee trosjes bessen of 2 aardbeien achter voor garnering.
  2. Verwijder van de rest van het fruit kroontjes en takjes.
  3. Pureer het fruit met het druivensap, het ijs en de honing in de keukenmachine of met een (staaf)mixer tot een glad mengsel.
  4. Schenk dit in twee glazen.
  5. Doe er wat ijsklontjes in en garneer met het achtergehouden fruit.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht geroosterd Turks gehakt met yoghurtsaus, tomatensalade en (Turks of pita) brood.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum