Getty Images
Een fruitig nagerecht, perfect voor een zwoele zomeravond!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 75 gram frambozen
- 100 gram aardbeien
- 100 gram rode bessen, bosbessen of blauwe bessen
- 1 dl druivensap
- 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs
- 1 eetlepel honing
- 4 ijsklontjes
Bereiding
- Was het fruit, houd twee trosjes bessen of 2 aardbeien achter voor garnering.
- Verwijder van de rest van het fruit kroontjes en takjes.
- Pureer het fruit met het druivensap, het ijs en de honing in de keukenmachine of met een (staaf)mixer tot een glad mengsel.
- Schenk dit in twee glazen.
- Doe er wat ijsklontjes in en garneer met het achtergehouden fruit.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroosterd Turks gehakt met yoghurtsaus, tomatensalade en (Turks of pita) brood.
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Bron
- Voedingscentrum