Getty Images
Boordevol groente!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 dunne prei
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 blikje maiskorrels (uitlekgewicht ca. 100 gram)
- 1 rood pepertje
- 100 gram taugé
- 150-200 gram mie
- 1 eetlepel olie
- 150 gram (vegetarische) roerbakreepjes
- Handje verse kruiden, bijv. selderij, peterselie
- 2 eetlepels sojasaus
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en zet het apart.
- Maak de groente schoon. Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne plakken. Snijd de knoflook klein. Halveer de tomaatjes.
- Laat de maiskorrels uitlekken.
- Verwijder van het pepertje de zaadlijsten en pitjes en snijd het pepertje in ringen.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de prei en de courgette.
- Voeg dan de roerbakstukjes, de maïs en het pepertje toe en roerbak dit enkele minuten.
- Voeg de kerstomaatjes toe en smoor de groente verder gaar. Warm op het laatst de taugé mee.
- Schep er de uitgelekte mie door. Maak het gerecht op smaak met verse kruiden, wat sojasaus en het geroosterde sesamzaad.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onder in de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
685kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
95 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1770 milligram
Bron
- Voedingscentrum