Zomerse kruidensalade

Getty Images

Verfrissend

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bosje basilicum
  • Lavas
  • Selderij
  • Bieslook
  • 1 bakje daikoncress of sterkers
  • Zakje rucola (ca. 40 gram)
  • 75 gram spinazie
  • 1 bosje radijs
  • 1/3 komkommer
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Azijn

Bereiding

  1. Houd de helft van de basilicum apart.
  2. Vul de kruiden aan met rucolasla en spinazie tot een royale portie groente.
  3. Was de kruiden, de rucola en de spinazie.
  4. Verwijder van de spinazie de steeltjes. Schud alles zo droog mogelijk.
  5. Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
  6. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  7. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
  8. Meng de groente met de kruiden.
  9. Pureer de achtergehouden basilicum met de pijnboompitten en de olijfolie tot een saus. Meng dit met wat azijn net voor het eten luchtig door de salade.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum