Zuppa povera

Getty Images

Lekker voor weinig

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1/3 groentebouillontablet zonder zout
  • 1 potje witte bonen
  • 4 sneetjes bruin- of volkorenbrood
  • 40 gram geraspte kaas, jong belegen 30+

Bereiding

  1. Maak de groente schoon en bewaar het groen van de venkel.
  2. Snijd de venkelknollen in plakken en de ui en de knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, de knoflook en de venkel in 10 minuten lichtbruin.
  4. Voeg 500 ml water, het stukje bouillontablet en de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe en laat de soep nog 10 minuten koken.
  5. Snijd de sneetjes brood schuin door en rooster ze onder de grill aan beide kanten lichtbruin.
  6. Strooi de kaas erover en laat het onder de grill smelten.
  7. Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en roer het door de soep.
  8. Maak de soep op smaak met peper.
  9. Serveer het brood bij de soep.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur