Zuurkool met witte bonen

donderdag
Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram zuurkool
  • 1 stukje laurierblad
  • 4 stukjes jeneverbessen
  • 1/2 dl appelsap
  • 1 blik witte bonen

Bereiding

  1. Maak de ui en de paprika schoon.
  2. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Smoor de paprika enkele minuten mee.
  5. Voeg de zuurkool toe met het laurierblad, de jeneverbessen en het appelsap en smoor dit 10 minuten.
  6. Verwarm de witte bonen bij de zuurkool.
  7. Verwijder het laurierblad en de jeneverbessen en maak het gerecht op smaak met peper

Extra informatie

Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum