Deze week staan onze wijntips in het teken van de Hollandsche pot. Het proefpanel van Wijn Top 5 koos voor PlusOnline wijnen die lekker zijn bij onze eigen keuken.
De Hollandse keuken wordt natuurlijk gedomineerd door voedzame niet al te subtiele gerechten. Erbij kozen wij lekkere no-nonsense wijnen. De wijnen kunnen zowel wit, rood als zelfs een port zijn, dus we geven in deze top 5 van alles wat, voor een schappelijke prijs bovendien. Lekker informeel en voor elk wat wils. Erbij vindt u natuurlijk bij elke wijn een lekker traditioneel recept.
Details over deze wijnen, wijngebieden en hun druiven vindt u door te klikken op de naam van de wijn. Bovendien treft u daar dan de 5 heerlijke recepten, speciaal bij elke wijn geselecteerd.
Top 5 wijnen bij Hollandse wintergerechten
- Pian d'Or, rood, Barbera d'Asti, 2005
Zwoel en krachtig, kersenfruit, alcohol, confiture, wat zuren en wel sap
Jumbo, € 4,79
Recept: Raapsteeltjes stamppot met Old Amsterdam kaas
- Château Bellerives Dubois, Bodeaux, 2005
Zoet fruit, kersen en bessen, peperigheid, bramen, lekker sap, frisheid
HEMA, € 5,50
Recept: Doorregen runderlapjes
- Cave de Bully Beaujolais, 2006
Licht en gemakkelijk, kersen en bessen, zoet fruit, sappig, frisse tonen, aardig
Dirck III, Digros, Bas vd Heijden, Dirk vd Broek, € 3,99
Recept: Erwtensoep
- Domaine des Hautes Noelles, wit, Muscadet, 2007
Klassiek, droog, maar niet te strak, peer en bloemen, iets grapefruit, wat bitter na
C 1000, € 3,99
Recept: Haringtaartje met komkommer
- Feist, Colheita 1999
Jonge en fruitige stijl, heel aangenaam, niet supercomplex, goed zoet, afgerond, wat chocola, goede kracht
Dirck III, € 12,99
Recept: Rode stoofperen met roomijs
Directe link naar deze PlusOnline.nl top 5
De Wijn Top 5 is een onafhankelijk initiatief van het blad Perswijn en TWIS-The Wine Info Site.
- WijnTop5.nl