De lekkerste 5 wijnen bij de barbecue

Het lijkt misschien zo gemakkelijk, een wijn kiezen voor bij de barbecue. Maar de keuze is zo simpel nog niet. We kozen 5 verschillende wijnen voor u uit, gemakkelijk verkrijgbaar in heel Nederland!

De wijn hangt niet alleen af van wat we gaan grillen –uiteraard- maar de wijn moet ook opboksen tegen de barbecuesmaak zelf, die behoorlijk krachtig kan zijn. Vandaar de keuze voor stevige wijnen in hun soort, die bij voorkeur ook nog een beetje fris moeten zijn, zodat we niet in de knoei komen met al die sauzen.

1. Gran Roble, Cabernet-sauvignon

Een wijn met karakter, aangenaam fruitig en open, cassis, kersen, lichtvoetig, een soepel zoetje, smakelijk, een lichte stevigheid, maar soepel en zacht genoeg.
Super De Boer, ongeveer € 5,00 (Fair Trade wijn)
Recept: Spies van de BBQ met Amsterdamse uien

2. Santa Rita Sauvignon blanc ‘120

Heel rijke stijl wit, open, met een bloemige geur, perzik en peer, passievrucht, kruisbes, grassigheid, exotisch, een volle smaak die een stevige vis niet uit de weg gaat; lekker.
Dirck III, ongeveer € 6,00
Recept: Zwaardvis met tomatenboter

3. Château Villerambert Julien, Minervois

Aangename geur, aardbeien, frambozen en kersen, sappige smaak, frisheid, stevig, goede zuren en veel sap
Gall & Gall, ongeveer € 5,00
Recept: Gambas à la plancha

4. Jacob's Creek, Semillon Chardonnay, SE Australia

Honing, peer, rokerigheid, boenwas, vrij strakke stijl, licht exotisch, goed semillon, zuren, wat bitter, mooie droog, heel uitgesproken en krachtig van smaak.
Albert Heijn, ca. € 6,-
Recept: Kippenboutjes met aïoli

5. Santa Balera, Cabernet/Merlot, Central Valley

Niet te moeilijk dit, soepel en open, met aangenaam zoet fruit, kersen en bessen, iets zuurtjes, aangenaam confiture.
MCD, Coop, Deen, Dekamarkt, Poiesz, Hoogvliet, Jumbo, Jan Linders, Nettorama, Spar, Vomar, onder € 4,-
Recept: Gegrilde tonijn met tomatenboter


Kijk voor meer achtergronden van de wijnen op www.wijntop5.nl

Missing media-item.
De Wijn Top 5 is een onafhankelijk initiatief van het blad Perswijn en TWIS-The Wine Info Site.

Auteur