Bananen-yoghurtkwarktaart

Getty Images

Uit de keuken van Yoghurt Barn

Aantal personen 
6-8 personen

Ingrediënten

  • 12 zachte dadels (eventueel 10 minuten weken in heet water)
  • 5 el havermout
  • 2 el kokosolie
  • 2 el (balsemien) honing
  • 5 el amandelmeel of amandelen
  • 200 g bananen, fijngeprakt + 1 extra voor garnering
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 18 g gelatinepoeder
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • Springvorm en bakpapier

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Knip overtollig papier weg.
  2. Maak met een mes of maal in de keukenmachine de dadels, havermout, kokosolie, een eetlepel honing en amandelmeel (of amandelen) heel fijn.
  3. Druk het mengsel uit op de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan tot het een gladde, stevige bodem is.
  4. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  5. Verwarm op laag vuur de geprakte bananen met het sinaasappelsap in een (niet al te kleine) pan. Breng dit net aan de kook en draai het vuur uit. Laat het bananenmengsel iets afkoelen.
  6. Voeg het gelatinepoeder toe en roer dit goed door.
  7. Voeg dan de yoghurt toe en roer het mengsel tot een egale massa.
  8. Meng er een eetlepel honing door en roer dit er goed door.
  9. Schep de vulling op de deegbodem, strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
  10. Zet de taart in de koelkast en laat hem minstens 2 uur opstijven.
  11. Garneer de taart met plakjes banaan en eventueel wat geraspte (pure) chocolade.

Dit recept komt uit het boek Yoghurt, 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van Yoghurt Barn.

Auteur