Zeven handige baktips voor de perfecte biefstuk

Van alle vleessoorten die verkrijgbaar zijn, is biefstuk één van de meest populaire. Lekker rood, half doorbakken of well done? Zeven baktips om een perfecte biefstuk te bakken.
Spareribs, biefstuk, worstjes, hamburgers... Al sinds het begin van de mensheid eten we vlees, en door heel veel mensen wordt het nog altijd beschouwd als de hoofdmaaltijd. Vlees bevat veel goede eiwitten, het is lekker en je kunt er eindeloos mee varieren. In deze special lees je er alles over.
Van alle vleessoorten die verkrijgbaar zijn, is biefstuk één van de meest populaire. Lekker rood, half doorbakken of well done? Zeven baktips om een perfecte biefstuk te bakken.
Hoe maak je thuis de perfecte hamburger? Hierbij 9 tips om hem te perfectioneren.
In de plastic verpakking van gehakt in de supermarkt zit vaak een wit velletje aan het gehakt vast. Als je niet uitkijkt gooi je het mee in de koekenpan en rul je het met het gehakt mee. Erg onhandig, waarom zit dit velletje er dan toch in?
De allerlekkerste hamburger maak je zelf. Er zijn maar weinig dingen zó lekker als een echt goede hamburger! Hierbij het recept voor een speciale Angusburger.
Niets is met dit warme weer lekkerder dan een hete bal rundvlees, goed op smaak gebracht. Dit gehaktbal-recept wordt bereid met bier, voor de liefhebber!
Een lekker rood biefstukje, een malse roze varkenshaas, een lichtroze kipfilet. In de vitrine van de slager zie je veel verschillende tinten vlees uitgestald. Wat bepaalt eigenlijk de kleur van een stuk vlees?
Heeft u ze al voorbij zien komen? Frikandellen verwerkt in vlaaien, frikandelsalade op brood, frikandellen op pannenkoeken, de frikandel-burger. De frikandel is hot, met name in Brabant. Maar wat zit er nou eigenlijk precies voor vlees in die langwerpige snack?
Een lekkere gehaktbal maken is nog een hele kunst. Laura de Grave, auteur van 'Nederland Kookboek', ging voor het AD op zoek naar de beste gehaktballen van Nederland.