Kogelbiefstuk met aardappel-spinazietaartje en Madeirasaus

Getty Images

Met vlees kunt u eindeloos variëren. Heerlijk, een luxe kogelbiefstuk met een lekker aardappeltaartje erbij. U vindt hier het complete recept.

Aantal personen 
3
Bereidingsduur 
50 minuten

Ingrediënten

  • 3 kogelbiefstukken a 180 gram
  • 2 uien
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • 130 ml Madeirawijn
  • 700 ml runderfond
  • 120 gram boter
  • 1 takje verse tijm
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper en zout
  • 3 grote aardappels a 120 gram
  • 1 ei
  • 100 gram babysuiker
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram oude kaas

Bereiding

Biefstuk

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Verhit 60 gram boter in een hapjespan en bak een gesnipperde ui, fijne blokjes wortel en fijngesneden kastanje-champignons in 5 minuten. Voeg tomatenpuree toe en laat het even meebakken en ontzuren. Voeg de bloem toe, bak 3 minuten op zacht vuur. Voeg al roerend slechts 100 ml Madeirawijn toe, de runderfond en alle kruiden. Laat het geheel zachtjes 25 minuten koken. Giet de saus door een fijne zeef en breng het vocht opnieuw aan de kook. Laat de saus 15 minuten inkoken en voeg de overige 30 ml wijn toe. Zet het vuur uit en klop 20 gram boter erdoorheen. Verhit 40 gram boter in een koekepan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het 3 minuten aan iedere kant. Laat ze 5 minuten rusten op een warm bord. Serveer met saus en aardappel-spinazietaartjes.

Taartjes

Verwarm de oven voor op 220 graden. Roerbak de spinazie kort in olijfolie en laat het uitlekken in een vergiet. Meng de geschilde en geraspte aardappelen, de gesnipperde ui, het ei en de geraspte oude kaas door elkaar en voeg babyspinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Vet een muffinvorm in , vul vormpjes met het aardappel-spinaziemengsel en druk dit aan met een lepel. Bak de taartjes in 25 minuten in de oven.

Auteur 
Bron 
  • Keurslager