Getty Images
Zo haal je de Zuid-Amerikaanse keuken thuis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 Spaanse peper
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 2 eetlepels azijn
- 150 gram hamlap
- 6 aardappelen
- 500 gram broccoli
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Maak de paprika, de peper, de ui en de knoflook schoon.
- Verwijder van de peper de zaadjes.
- Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de paprika, de peper, de ui, de knoflook, de komijn, de kruidnagel en de azijn tot een pasta.
- Snijd het vlees in smalle reepjes.
- Meng de kruidenpasta door het vlees en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke stelen en snijd de stelen in stukjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees met de marinade in 10 minuten gaar en bruin.
- Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten gaar.
- Geef de broccoli en de aardappelen bij het vlees.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram