Aardappelpuree met van alles

Getty Images

Dat je aardappelpuree werkelijk met alles kunt combineren bewijst dit gerecht.

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 100 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 (rode) ui
  • 150 gram tofu
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper, tijm
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • ca. 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Was de ijsbergsla en snijd het in smalle reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  5. Was de bieslook en knip het klein.
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met wat paprikapoeder.
  8. Bak de tofu in 1 eetlepel margarine bruin.
  9. Bak de champignons kort mee en maak het geheel op smaak met peper.
  10. Fruit de ui in de rest van de margarine.
  11. Smoor de paprika en de doperwtjes mee. Maak op smaak met wat tijm.
  12. Breng de melk aan de kook.
  13. Maak van de gare aardappelen met hete melk een puree.
  14. Meng de ijsbergsla en de bieslook door de aardappelpuree en warm dit goed door.
  15. Geef de tofu met champignons en het groentegerechtje erbij.

Allergie info

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Duurzaam

Ijsbergsla heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Ingrediënten over?

IJsbergsla: Snijd een dun plakje van de onderkant van de krop sla af en zet hem in een kommetje water in de koelkast, of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek. Bewaar sla niet bij appels, kiwi's en peren. Dan bederft hij sneller. IJsbergsla is ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik ijsbergsla in deze bruine bol met eiersalade.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                       495 kcal
Eiwit                                            20 gram
Koolhydraten                           60 gram
Waarvan suikers                     9 gram
Vet                                               15 gram
Waarvan verzadigd vet          3 gram
Vezels                                          10 gram
Zout                                             0,2 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum